aderen en hart

Ons bloed bestaat voor een groot gedeelte uit bloedplasma met daarin mineralen, rode en witte bloedlichaampjes en trombocyten. Ook transporteert ons bloed belangrijke bouwstoffen voor onze cellen zoals suikers, vetten en eiwitten.

De zouten in ons bloed bestaan uit positief en negatief geladen ionen. Voorbeelden hiervan zijn een natriumion met een +1-lading, een magnesiumion met een +2-lading, een calciumion met een +2-lading, een chloride ion met een -1-lading en een fosfaat-ion met een -3- lading.

Bergkristal

Kristalvormen van edelstenen en halfedelstenen

Mineralen komen in zeven kristalvormen op aarde voor. Zo heb je kristallen die zeshoekig van vorm zijn of bijvoorbeeld kubusvormig. Je hebt zeldzame kristallen en deze noemen we halfedelstenen of edelstenen. Robijn, smaragd, saffier en diamant zijn voorbeelden van bekende edelstenen. Citrien, zirkoon, bergkristal en amethist zijn bekende halfedelstenen.

magnetismWist u dat de allereerste kosmonauten die voor langere tijd aan boord waren van een ruimtestation allemaal ziek werden? In eerste instantie werd gedacht dat het te maken had met een te grote dosis ingeblikt voedsel en erg weinig lichaamsbeweging.

Na een aantal experimenten werd echter ontdekt dat het voortkwam uit het ontbreken van het contact met het magnetisch veld van de aarde! Er werd een speciale magnetisme-generator ontwikkeld en nadat deze geplaatst was waren alle klachten verdwenen!

 

Natuurlijk magnetisch veld  

Het natuurlijke magnetisch veld rondom de aarde is erg belangrijk voor de gezondheid van alle levende wezens. Wanneer dit veld wordt verstoord heeft dit consequenties voor de gezondheid. Proeven met dieren laten zien dat wanneer hun elektromagnetische veld verstoord wordt dit grote gevolgen heeft. Een voorbeeld: bijen raken de weg kwijt of kunnen bepaalde handelingen niet meer op de juiste manier doen. De positieve werking is bij dieren ook aangetoond: wanneer je vliegen gemagnetiseerde suiker laat eten, leven ze twee keer langer. Muizen die aan een magnetisch veld werden blootgesteld leefden ook langer.

 

Wij bestaan uit magneetjes 

De aarde zelf is ook een magneet, met een plus- en een minpool, net zoals de kleinste bouwsteentjes van het leven, atomen en moleculen dat ook zijn. Je lichaam bestaat in diepste wezen uit kleine magneetjes en alle communicatie in je lichaam verloopt via superkleine elektrische stroompjes.

 

Verstoring magneetveld door elektronische apparatuur maakt ziek
In de hedendaagse maatschappij worden wij overstelpt met een explosief groeiende hoeveelheid elektronische apparatuur. Elke elektrische stroom produceert een eigen elektromagnetisch veld. Deze velden verstoren het natuurlijke magnetische veld van de aarde en ook het magnetische veld in je lichaam. En dat is precies wat we vandaag de dag zien: door de explosieve toename van onnatuurlijke elektromagnetische velden worden mensen ziek. We zien de laatste jaren een toename van het aantal gevallen van kanker, geboorteafwijkingen, depressie, leerstoornissen, chronische vermoeidheid en de ziekte van Alzheimer.

 

Magnetisme sinds oudheid al ingezet voor genezing

Magneten worden al lange tijd geprezen om hun effectieve werking. Zo waren de Grieken en Egyptenaren overtuigd van de genezende kracht en beschreven zij dit in hun geschriften. Ook in Chinese manuscripten van duizenden jaren geleden wordt de genezende werking van magneten al genoemd. Er wordt beschreven hoe men magnetisme kan toepassen tegen verlammingen, reumatische aandoeningen en gezwollen gewrichten.

 

Matrassen en oplegmatrassen met magnetisme

Magneettherapie is het zelfgenezende vermogen van het lichaam versterken door middel van een magneetveld. Er worden regelmatig wetenschappelijke artikelen over dit onderwerp gepubliceerd. Doordat het lichaam een betere doorbloeding krijgt, werkt magneettherapie pijnstillend. Het bloed neemt namelijk de energie die de magneet uitstraalt op via de rode bloedlichaampjes zodat ze beter in staat zijn om effectief zuurstof op te nemen en afvalstoffen af te scheiden. Door een lichte warmtewerking in het lichaam als gevolg van het magneetveld verwijden bloedvaten zich iets en ontspannen spieren zich dieper. Bovendien komt dit energierijke bloed in alle lichaamscellen. De gevitaliseerde cellen zetten het lichaam vervolgens aan tot herstel van het zelfgenezend vermogen. Het immuunsysteem wordt gestimuleerd, de cellen verjongen zich en aanwezige spier- of gewrichtspijn vermindert. Een magneetveld blijkt ook de genezing van een pijnplek, wond of probleemgebied te versnellen.

Gebaseerd op de positieve werking van magnetisme zijn er recentelijk matrassen en oplegmatrassen ontwikkeld die de helende werking van magneten en kristallen combineren. Een laag van magneten en kristallen in een matras blijkt onder andere diepteslaap te bevorderen en pijnklachten en stress te verminderen.

Vond je dit interessant? Deel het met je vrienden op Facebook, Twitter of LinkedIn'.